ÖPPETTIDER

Reception/Butik:
Mån-Tor 
10 - 19
Fre - Lör 10 - 22

Söndag 10-19

+46(0)97340070

info@storasjofallet.com

Latitud: 67.483246

 Longitud: 18.355376
© 2019 Stora Sjöfallet
© Foto: Magnus Emlén, Trollihopp

Livet ovanför Polcirkeln är rikt på många sätt och dagarna känns extra energirika  under sommartid när midnattssolen lyser dygnet runt. Här kan du prova att fiska röding eller harr i intilliggande bäckar. Här kan du sätta dig ner en stund och titta på fjällens unika växter. Du kan göra en dagstur till det mäktiga fjället Kirkau. Det är nästan ett absolut måste!


Det finns fler dagsturer att erbjuda. Titta gärna i Stora Sjöfallets hiking guide som finns i receptionen och som bilaga här nedanför!

Hyr en kanot hos oss!

En ökande trend är att boka en helikoptertur för att se området från ett fågelperspektiv. Eventuell bokning kan ordnas i receptionen.

 

Vi kan också erbjuda guidade turer med båt på Langas för den som önskar. Båten tar 10 personer.

 

Vill du starta din vandring till Sarek från Stora Sjöfallet? Inga problem, vi ordnar transport över Langas alla dagar i veckan!

​När sommaren svalnat och strandbesöken glesnar lockar fjället med klar och krispig luft. Packa ryggsäcken, snöra på dig vandringskängorna och upplev den färgprakt som en höstvandring i Stora Sjöfallets fjällvärld ger dig!

Vintertid i Stora Sjöfallet är magisk, bortom all fantasi. Följ med oss på en tur med snöskoter!


Sätt på dig skidorna eller remma på dig snöskorna för att utforska fjället! Njut av det snötäckta landskapet!


Pröva på att pimpla! Det finns röding, sik, harr och kanske någon lake också nappar på kroken?


Nu när dagarna är kortare är chansen större att se norrsken spela över himlen. Att få uppleva norrsken är en bonus och en lycka om vädret är med oss. Området erbjuder även bergsklättring för den erfarne alla årstider.
 
Följ med på en tur för att besöka lokalbefolkningen och se hur renarna har det! 
Efter en dag med äventyr är det dags att gå till bastun eller badtunnan för att koppla av och njuta av allt som dagen i Stora Sjöfallet har erbjudit dig.
 
Oavsett vad du vill göra är Stora Sjöfallet Mountain Center en bra och trygg utgångspunkt för att få ut så mycket som möjligt av din vistelse i Världsarvet Laponia. 

 


Konferens & Grupper

Få platser i världen erbjuder lugn och ro samtidigt som de skänker kraft och energi. Vi tror att Stora Sjöfallet kan vara rätt plats för att skapa en kontrast i vardagen.

Hos oss erbjuder vi skräddarsydda paket allt för att uppfylla de förväntningar ni har för er konferens. Konfererera ostört, framför en lugnt sprakande brasa och kanske över en bit mat!

Välkommen med era önskemål! Boka i god tid så ska vi se till att skapa en konferensupplevelse utöver det vanliga. Passa på att pröva några av våra aktiviteter i samband med er konferens.

Kontakta Håkan för bokning av gruppaket:

070-5580754 / hakan@storasjofallet.com

Ladda hem vår hiking guide