Upplev oändligheten. Lyssna till vildmarkens tystnad. Låt dig fångas av spänningen från den mäktiga omgivningen. Underkasta dig naturens lagar och lär känna samernas kultur.

Välkommen till hjärtat av världsarvet Laponia – till Stora Sjöfallet och Europas sista vildmark. Här mitt ute i ödemarken, 20 mil norr om polcirkeln, väntar upplevelser som fyller alla sinnen.

Ingen annanstans är luften friskare, utsikten mer storslagen, tystnaden mer äkta och den mänskliga litenheten mer påtaglig.
 


Alla årstider har sin speciella tjusning. Från mitten av maj lyser midnattssolen upp vägen för dig, renkalvarna märks och smältvattnet forsar fram. I juni fylls nationalparken med blommor, i början på juli kommer sommarvärmen och sportfiskarna, och man ser alltfler vandrare ute på lederna. I september börjar ripjakten. Nästan när som helst under vinterhalvåret kan du få uppleva en norrskensföreställning.


Även om Stora Sjöfallet är ett äventyr, är det varken farligt eller påfrestande. Vi har gjort det väldigt bekvämt för dig. Lämpligast kommer du hit under säsongen mars - september. Men även under resten av året har du möjlighet att komma hit ensam eller i grupp och njuta av fjället och det arktiska klimatet.
Ring för offert, 0973-400 70.
 
Aktuellt

Boka julbord och finn den rätta julstämningen
Läs mer ››

Seniorernas Laponia, en mix av boende mat, aktivitet och fri tid
Läs mer ››

Kost & hälsa i fjällen 12 - 14 september 2013
Läs mer ››

Sjöfallsåret 2014 och så vidare
Läs mer ››