Ett världsarv med storslagen natur och rik kultur

Få platser erbjuder lugn samtidigt som det inbjuder till aktivitet och att få svettas lite emellanåt. Under sommartid är vandringsmöjligheterna oändliga. Mest kända vandringsleden är förstås Kungsleden som passerar området. Vi har tips på fler utflyktsmål i Laponia och vandringstips just utanför anläggningen.

Hyr en kanot eller kajak hos oss, fiskeutrustning för dig som vill pröva på eller kom hit med din cykel för en frisk tur. En ökande trend är Fiskflygs helikopterturer för att se området från fågelperspektivet. Oavsett vad du vill göra tycker vi att Stora Sjöfallet Mountain Center är en bra och trygg utgångspunkt för att få ut så mycket som möjligt av din vistelse i Världsarvet Laponia. Livet ovanför polcirkeln är rikt på många sätt och dagarna känns extra energirika då midnattssolen strålar dessa sommardagar.

På vintern erbjuder området fina skoter skoterförutsättningar enligt anvisade leder. Vita vidder, en kopp kaffe där naturens skönhet står för underhållningen. Mer än så behövs oftast inte. Kombinera skoteräventyret med god mat eller fika som vi gärna ser till att ni får med er eller kom in hos oss för mat och övernattning. Kanske är du den som vill åka skidor, ta med dig din utrustning eller hyr hos oss. Vi tipsar om bästa turåkningen. Området erbjuder även isklättring för den erfarne. Ofta ser vi norrskenet dansa och tindrande stjärnor då vi är långt från stadens ljusförorenade himmel. Att få se norrsken är en bonus och en lycka att vädret är med oss så vi får uppleva detta fenomen.

Bastu och vedeldad badtunna erbjuder vi hela året och även guidade turer till fots, på skoter eller på skidor. Vi har allt för att du ska uppleva ett riktigt fjälläventyr!